День кухаря – Лисичанський професійний торгово-кулінарний ліцей

День кухаря

День кухаря

#професійні свята


Щорічно 20 жовтня всі майстри кулінарної справи всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день кухаря та кулінара. Цей день у 2004-му році заснувала Всесвітня асоціація кулінарних співтовариств.

З нагоди святкування Міжнародного дня кухаря і кулінара в закладі освіти було проведено  Тиждень професійної майстерності з професії «Кухар». Кожна група разом з наставником – майстром виробничого навчання протягом тижня презентували майстер-класи з певної теми. Група 1ТП провела «Яблучне свято», де головним інгредієнтом страв стало яблуко,  група 4А –  «Свято вареника», українська кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво.



Група 3А провела захід «Деруни об’єднують світ»,  група 3Б –    «Гарбузові принади. Рецептурна дефіляда», цей овоч обрали не випадково, так як гарбуз є традиційним українським продуктом, «королем осені». Тиждень професійної майстерності виявився насиченим на цікаві заходи та позитивні враження.

20 жовтня  в Лисичанському професійному торгово-кулінарному ліцеї в онлайн-форматі відбувся загальноліцейний захід присвячений Міжнародному дню кухаря і кулінара. Під час заходу здобувачі освіти дізнались багато цікавих фактів про історію свята, історію української кухні,  взяли участь в On-line вікторині «Кращий кулінарний ерудит». Вікторина складалась з 5 конкурсів: «Битва рецептів», «Національна кухня.  Вгадай страву», «Гастрономічна карта світу», «Кухарі зі світовою популярністю», «Кулінарний калейдоскоп». Основна мета заходу: популяризація професії «Кухар», «Кондитер», активізація пізнавальної діяльності, розширення загальної ерудиції здобувачів освіти.  За результатами On-line вікторини перемогу здобула команда групи 3А. Переможці та учасники вікторини були нагороджені грамотами. Загалом, всі здобувачі освіти цікаво та творчо провели час. 

Приготування їжі це унікальний процес – скаже будь який кухар. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту.

У цей день ми вітаємо всіх кухарів і кулінарів! Бажаємо Вам нових професійних досягнень, творчої наснаги та віри у власні сили!  

Приготуйте сьогодні свою фірмову страву по-особливому: додайте у неї тепла, любові та затишку. Хай буде завжди смачно!