День кондитера
#професійні свята
“Є в світі п’ять мистецтв, і найвеличніше з них – кондитерська справа”
Марі-Антуан Карем
3 травня в Україні відзначається День кондитера, вітаємо всіх представників цієї професії зі святом. Святом винахідників солодких історій, адже вправні руки кондитерів створюють справжні шедеври. Кондитери – не просто фахівці, які тішать смаколиками, а справжні митці, і вже давно довели, що їхня робота порівнюється з творами художника та архітектора.
З нагоди святкування Дня кондитера в закладі освіти проведено тематичний захід «Кондитери – майстри гарного настрою». Під час заходу здобувачі освіти дізнались багато цікавих фактів про історію кондитерської справи: « Як з’явилися перші солодощі?», « Звідки прийшла мода на випікання тортів з фактурною мастикою?», « Який десерт найкорисніший?». Прийняли участь в оn-line вікторині «Що ви знаєте про десерти?». Вікторина складалась з таких завдань: «Питання-Відповідь», «Прихований смак», філворд «Традиційні українські смаколики», «Хоч вір – хоч перевір», інтерактивне завдання «Кодові слова».
Щорічно в день кондитера в багатьох країнах світу маестро проводять кулінарні майстер-класи, проходять дегустації солодощів і виставки цукерок. Наш ліцей не став виключенням, під час заходу майстри виробничого навчання презентували навчальні та мотиваційні майстер-класи: приготування десерту «Тірамісу», підготувала та провела майстер в\н Барсукова Т.В. та приготування десерту «Шоколадний трайфл з ягідним конфітюром та кремом», підготувала та провела майстер в\н Метеліця Є.В.
Здобувачі освіти, які навчаються за професією «Кухар. Кондитер» та «Кухар» продемонстрували майстер-класи з приготування десертів “Десерти, які найкраще готувати влітку”.
Проведений тематичний захід сприяв підвищенню інтересу здобувачів освіти до навчання та усвідомлення ними важливості професії.
Професія кондитера надзвичайна – творча і водночас дуже відповідальна, важка і неймовірно цікава.
«Лише закохана у свою справу людина може досягти найбільших вершин і здійснити всі мрії!