Міжнародний день кухаря і кулінара
#міжнародні свята
20 жовтня у ліцеї відбувся виховний захід у форматі проєкту “Гарбузова осінь професійної майстерності”. Чому саме гарбуз? Щороку 26 жовтня у світі відзначають День гарбуза, а 20 жовтня – Міжнародний день кухаря і кулінара. Тема осені, смаку та професійної майстерності стала справжнім натхненням для здобувачів освіти!
Учасники дізналися цікаві факти, історію та рекорди, пов’язані з гарбузом, дослідили його користь для здоров’я, побачили, як цей плід надихає кухарів і митців у світі. Під час інтерактивного завдання “Гарбузова головоломка” здобувачі проявили кмітливість і перевірили свої знання про родину гарбузових.
Здобувачі освіти групи 1-ТП, які навчаються за професією “Кухар”, представили відеопрезентації кулінарних робіт, де головним інгредієнтом є гарбуз. Особливою частиною заходу став майстер-клас майстра виробничого навчання Тетяни Барсукової з приготування середземноморської страви – “Салат із гарбуза з оливками”.
Фіналом проєкту став яскравий фоточелендж “Гарбузова осінь у кадрі”, який передав атмосферу тепла, творчості та професійної майстерності. Проєкт підтвердив: гарбуз – це не лише символ щедрості осені, а й джерело натхнення для кулінарів, митців і кожного, хто творить!



